
Sec. 27-102l(d)-131. Against medical advice (AMA)
(a) If a veteran or legal representative insists on leaving the Health Care Facility for

whatever reason, and is advised by a primary care provider that there is a medical condition
so unstable that the veteran may be at risk by leaving the Health Care Facility, the following
steps shall be taken:

(1) The veteran or legal representative shall be asked to sign a statement acknowledging
that he has been advised by a primary care provider of the dangers of leaving due to known
medical problems.

(2) The Department shall inform the veteran and legal representative, if involved, that
the veteran shall be financially responsible and shall make all arrangements for the leave at
no cost to the State, although if the veteran is incapable of making such arrangements the
Department may assist.

(3) The veteran or legal representative shall make the request for discharge in written
form.

(b) A patient who has been discharged against medical advice may reapply at any time,
subject to the restrictions in Section 27-102l(d)-107 of the Regulations of Connecticut State
Agencies.
(Effective January 19, 1996; Amended October 11, 2007)
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